Product

BoatSeatSystem bestaat uit een aluminium railsysteem, waarop de boetstoel d.m.v 32 wieltjes in dwarsrichting kan worden verplaatst. De gekozen positie wordt geborgd met een spanklem. Deze kunt u eenvoudig met de voet of hand bedienen. De spankracht is 340 kg. Meer dan voldoende om u tijdens zeer onstuimig water op een geborgde en veilige plek te houden.
Tijdens het varen op de buitenboordmotor heeft een stoelpositie naar rechts (stuurboord) de voorkeur. Tijdens het varen op de elektromotor een stoelpositie naar links (bakboord). Als u op een visstek aankomt, kunt u met uw voet of hand de spanning van de klem halen. De stoel kan dan verplaatst en met de klem weer geborgd worden. Het verplaatsen van de stoel gaat snel en eenvoudig.

Technische beschrijving

De rails worden op de vloer van uw boot gemonteerd. Op de rails loopt een aluminium plaat (L: 320 mm, B: 320 mm, D: 8 mm) door middel van 32 wieltjes. De wieltjes zijn in sets van 4 met bouten gemonteerd onder de plaat. De stoelpoot wordt gemonteerd via de voetplaat van deze poot op de aluminiumplaat. De positie van de aluminiumplaat in de rails wordt geborgd met een spanklem. Deze klem heeft een spankracht van 340 kg. Aan het einde van de rails komen stoppers om te voorkomen dat de wieltjes uit de rails kunnen glijden. (Instructiefilmpje volgt). Het systeem wordt vakkundig voor u gemonteerd. Het is eenvoudig demontabel en kan zonder schade uit uw boot worden verwijderd en eventueel in een nieuwe boot worden geplaatst. Zelf gebruik ik het systeem in combinatie met een gasgeveerde stoelpoot, zodat je een prettige hoge vispositie kunt bereiken en makkelijk de elektromotor kunt bedienen.

Gebruikte materialen

De gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en duurzaam. Het systeem heeft een lange levensduur, zelfs onder grote belastingen. De tot nu toe geplaatste systemen, die hoog belast zijn geweest, gaan al tien jaar lang mee en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. De rails zijn van aluminium. De wieltjes zijn van rvs en hardkunststof. De spanklem, alle gebruikte bouten, moeren en schroeven zijn van rvs.

Montage

Informeer naar de kosten van het systeem, eventueel inclusief montage. Het is mogelijk om tegelijkertijd een Springfield Taperlock baseplate (inbouw of opbouw) met gasgeveerde stoelpoot te bestellen.